Taşınır Kayıt Kontrol Birim Çalışmaları

1) Harcama birimince satın alınan taşınırların muayene ve kabul işlemini yapmak, cins ve niteliklerine göre sayarak, tartarak, ölçerek teslim almak, doğrudan kullanıma verilmeyen ve tüketilmeyen taşınırları sorumluluğundaki ambarlarda muhafaza etmek,
2) Muayene ve kabul işlemi hemen yapılamayan taşınırları kontrol ederek teslim almak, bunların kesin kabulü yapılmadan kullanıma verilmesini önlemek, Kesin muayene kabulu yapılan malzeme uygun ise ilgili bölüme kullanıma vermek ,değil ise Tedarikçi firmaya iade etmek.
3) Özel Bütçeden ve Döner Sermaye bütçesinden alınan Taşınırların giriş ve çıkışına ilişkin kayıtları tutmak, bunlara ilişkin belge ve cetvelleri düzenlemek ve taşınır yönetim hesap cetvellerini harcama yetkilisi ve muhasebe yetkilisine sunmak.
4) Kullanıma verilmesi veya tüketime verilmesi uygun görülen taşınırları ilgili kullanıcılarına taşınır teslim belgesi ile teslim etmek,
5) İlgili Harcama birimine ait iç imkanlarla üretilen taşınırların Giriş/Çıkış işlemlerini yapmak
6) Taşınırların Harcama birimleri arası ve Kurumlar arası devir//deviralma işlemlerini yapmak.
7) Hastanemize ,Kurum, Kişi ve Firmalardan yapılan Taşınır Bağış kayıt işlemlerini yapmak.
8) Taşınırların yangına, ıslanmaya, bozulmaya, çalınmaya ve benzeri tehlikelere karşı korunması için gerekli tedbirleri almak ve alınmasını sağlamak,
9) Ambarda çalınma veya olağanüstü nedenlerden dolayı meydana gelen azalmaları harcama yetkilisine bildirmek,
10) Ambar sayımını ve stok kontrolünü yapmak, harcama yetkilisince belirlenen asgarî stok seviyesinin altına düşen taşınırları harcama yetkilisine bildirmek,
11) Kullanımda bulunan dayanıklı taşınırları bulundukları yerde kontrol etmek, periyodik olarak sayımlarını yapmak // yaptırmak ve demirbaş etiketi basmak.
12) İlgili harcama biriminde (Hastane) yıpranmadan dolayı kullanım ömrü dolmuş teknik ve fiziki nedenlerle kullanılmasında yarar görülmeyerek hizmet dışı kalmış demirbaş malzemeleri kayıttan düşerek hurda (HEK) işlemini yapmak.
13) Harcama biriminin malzeme ihtiyaç planlamasının yapılmasına yardımcı olmak,
14) İlgili harcama biriminde çalışan tüm personellerin, emekli olma, görev yeri değişiklikleri , durumunda Demirbaş taşınır malzeme zimmetlerinin kontrolünü yaparak iade almak ve ilişik kesme işlemini tamamlamak iş ve işlerinden sorumludur.

Eklenme tarihi :25.05.2024 14:29:41
Son güncelleme : 15.08.2024 10:04:47