Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Hakkında

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi sağlık hizmetlerinde ve sağlık araştırmalarında uluslararası alanda ülkemizin en saygın kuruluşlarından birisidir.
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi, 1982 yılında kendi binası olmaması dolayısıyla - Antalya Kepez’de bulunan Göğüs Hastalıkları Hastanesi olarak hizmet veren Aşur AKSU Devlet Hastanesinin devir alınması suretiyle 213 yatak kapasitesi ile bu binada ve yapılan ek binalarda hizmet vermeye başlamış ve 1997 yılına kadar bu binada hizmet vermiştir. 1997 yılında Kepez’deki geçici hastanede hizmet veren tüm birimler kampüsteki 425 yataklı yeni hastanemize taşınmıştır.
Başlangıçtan günümüze her geçen gün mükemmele ulaşabilmek için yoğun çaba harcanmış ve günümüzde 8 blokta 1267 hasta yatağı,115 yoğun bakım yatağı, 29 ameliyat odası ile modern tıbbın gerektirdiği tüm araç gerecin, nitelikli hekim ve diğer sağlık çalışanları tarafından kullanıldığı ülkemizin önde gelen sağlık kurumlarından birisi haline gelmiştir.
Hastanemizde kalite çalışmalarına önem verilmekte olup, Hasta ve çalışan güvenliği ile hasta ve çalışan memnuniyetinin sağlanması, aynı zamanda etkin, etkili, zamanında ve hakkaniyet çerçevesinde hizmet sunulmasını amaçlanmaktadır.
Sağlık Bakanlığı Sağlıkta Kalite, Akreditasyon ve Çalışan Hakları Dairesi Başkanlığı tarafından 2022 yılında yapılan” klinik, ünite, laboratuvar, teknik, destek ve idari birimlerin incelendiği “ değerlendirmede Akdeniz Üniversitesi Hastanesi 95 puan alarak ülkemizdeki Kamu Üniversite Hastaneleri arasında üst düzey başarı göstermiştir.

Ülkemizin tüm bölgelerinden ve yurtdışından gelen hastalarımıza nitelikli sağlık hizmeti sunulmasının yanı sıra Akdeniz Üniversitesi Hastanesi, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencileri ve Araştırma Görevlileri için de önemli bir eğitim merkezi durumundadır.
Hastanemiz bünyesinde 320 Öğretim Üyesi, 910 Araştırma Görevlisi, 865 Hemşire olmak üzere yardımcı sağlık hizmetler, teknik ve idari hizmetlerde toplam 4100 çalışan görev almaktadır.
Yılda yaklaşık 74 000 yatan hastaya 1 400 000 ayaktan hastaya hizmet verilmekte 64 000 hastanın da ameliyatı gerçekleştirilmek suretiyle tedavileri yapılmaktadır.
Özellikle Organ Nakli alanında öncü sağlık merkezi konumunda olup tüm merkezlere model olmuş ülkemizin ilk ve en kapsamlı Organ Nakli Merkezi durumundadır.
Ülkemizin ilk Çift kol nakli, Dünyanın ve ülkemizin ilk kadavra vericili Uterus Nakli, Ülkemizin ilk Yüz nakli hastanemizde gerçekleştirilmiştir.
Hastanemizde Böbrek nakli (canlı ve kadavra vericiden), karaciğer nakli (canlı ve kadavra vericiden), kalp nakli, kombine organ nakilleri (böbrek-pankreas, böbrek-karaciğer, kalp-böbrek ), doku uyumsuz canlı vericili böbrek nakli, çapraz donörlü canlı vericili böbrek nakli, doku nakli (kornea-deri, kemik) ve kompozit doku nakilleri başarı ile yapılmaktadır.
Tıbbi Cihaz Parkı; 5 MR Manyetik Rezonans, 5 BT Bilgisayarlı Tomografi, 2 PET-CT, 1 Mamografi, 30 Ultrason,14 Doopler Ultrason 2 Anjiyografi ünitesi ile hastalarımıza hizmet verilmektedir.
Hastanemiz çalışanları ve hasta ve hasta yakınlarının kullanımı için 1700 araç kapasiteli kapalı otoparkımız hizmet vermektedir.
Hasta ve hasta yakınlarının konaklaması için hastanemiz yanında otelimiz hizmet vermektedir.
Tüm bu özellikleriyle hastanemiz Türkiye’nin küresel bir sağlık merkezi haline gelmesinde öncülük yapmaktadır.

Eklenme tarihi :18.10.2022 15:24:01
Son güncelleme : 14.06.2024 12:45:03