Ruh Sağlığı Ve Hastalıkları Anabilim Dalı Hakkımızda Çalışma Alanlarımız

Polikliniklerimiz
Polikliniklerimiz hafta içi mesai saatlerinde açık olup randevulu olarak hasta kabul edilmektedir. Polikliniklerimizde araştırma görevlisi hekimlerimiz öğretim üyeleri gözetiminde hasta değerlendirmesi yapmaktadır. Haftanın her günü mesai saatlerinde üç adet genel psikiyatri polikliniğimiz açıktır. Haftanın her günü Bipolar Duygudurum Bozukluğu polikliniğimizde duygudurum bozukluğu tanısı olan hastalarımız randevulu olarak kabul edilmektedir.
Konsültasyon Liyezon Psikiyatrisi polikliniğimiz fiziksel kronik hastalığı olan hastalara psikiyatrik tedavi ve psikososyal destek sunmaktadır. Ayrıca organ nakli adaylarının değerlendirilmesi yapılmaktadır. Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri yatan ve ayaktan tedavi gören hastalarımız için anestezili Elektrokonvülsif Terapi (EKT) uygulanmaktadır. Polikliniğimizde Transkraniyal Manyetik Stimülasyon (TMS) tedavisi de uygulanmaktadır. Adli raporlar ve engelli raporlarını düzenleyen iki adet polikliniğimiz haftanın her günü hizmet vermektedir. Kliniğimizde Bilişsel Davranışçı Terapi ve Destekleyici Psikoterapi hizmeti veren bir adet psikoterapi ünitesi bulunmaktadır.

Yataklı Servis
Yataklı servisimiz 29 hasta kapasitesine sahiptir. Her odada 2 hasta kalmaktadır. 1 odamız sessiz oda olarak dizayn edilmiştir. Tedavi ünitesi, uğraşı odası, terapi birimleri, sinema salonu ve sosyal alanları içeren geniş rehabilitasyon hizmeti sunmaktadır. L blok içerisinde yatan hastalarımıza ayrılmış bahçe ve spor alanı mevcuttur.


Psikiyatri Gündüz Hastanesi
2007 yılından bu yana Psikiyatri Gündüz Hastanesi'nde Şizofreni ve Diğer Psikotik Bozuklukları olan hastalara ahşap boyama, takı tasarımı, spor, resim, aşçılık, tarım ve bilgisayar kursları gibi birçok rehabilitasyon hizmeti sunulmaktadır. Bu şekilde hastalarımız işlevselliklerini korur ve bir meslek edinirler. Hekimlerimiz bu hastalara günlük poliklinik hizmeti verir ve hastalara haftanın belirli günlerinde grup terapisi uygulanır. Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma ve Uygulama Merkezi (AMBAUM) Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde 2006 yılında kurulan Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma ve Uygulama Merkezi (AMBAUM), ayaktan ve yatarak tedavi hizmetleri sunmaktadır. Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde haftanın her günü randevu ile hizmet veren iki poliklinik bulunmaktadır. Ünitemizde 20 hasta kapasiteli yataklı servis bulunmaktadır. Yataklı serviste arındırma (detoks) ve rehabilitasyon olmak üzere iki ayrı ünite bulunmaktadır.

Eklenme tarihi :14.02.2024 17:16:44
Son güncelleme : 28.08.2024 09:32:27