Radyoloji Anabilim Dalı Çalışma Alanlarımız

Bölümümüzde girişimsel radyoloji, nöroradyoloji, kas-iskelet radyolojisi, meme radyolojisi, karın ve göğüs görüntülemeleri tümüyle deneyimli öğretim üyeleri tarafından yapılmaktadır.
Acil servislerde, polikliniklerde ve yatan hasta ünitelerinde kesintisiz olarak 7/24 direkt röntgen, bilgisayarlı tomografi ve manyetik rezonans görüntüleme hizmetleri verilmektedir.
Girişimsel radyoloji bölümünde her türlü biyopsi, drenaj, kist tedavisi, tümör ablasyonu, tanı ve tedavi edici vasküler girişimler (stent takılması, anevrizma embolizasyonu, tümör radyoembolizasyonu ve venöz kateter) gerçekleştirilmektedir.
Modern ekipman ve tesislerle donatılmış olan bölüm, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi hastalarının tanı ve tedavi ihtiyaçlarını karşılama hedefi ile modern tıptaki gelişmelere ayak uydurmaya devam etmekte ve her yıl 500.000’den fazla radyolojik işlem gerçekleştirmektedir. Bu açıdan Türkiye’nin en büyük radyoloji merkezlerinden biridir.

Modern ekipman ve tesislerle donatılmış olan bölüm, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi hastalarının tanı ve tedavi ihtiyaçlarını karşılama hedefi ile modern tıptaki gelişmelere ayak uydurmaya devam ediyor. Her yıl 500.000’den fazla radyolojik işlem gerçekleştiren gelişmiş ve modern görüntüleme cihazları ile donatılmış bölüm, Türkiye’nin en büyük radyoloji merkezlerinden biridir.

Eklenme tarihi :15.02.2024 11:16:00
Son güncelleme : 31.05.2024 17:29:52