Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bilim Dalları

Çocuk Endokrinolojisi (Pediatrik Endokrinoloji) hormon ve hormon salgılayan bezler ile ilgili hastalıkları ve metabolik sorunları inceleyen bölümdür. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinolojisi Bölümünde yenidoğan döneminden 18 yaşına kadar olan bebek, çocuk ve ergenler takip ve tedavi edilmektedir.

  • Boy Kısalığı/Büyüme Geriliği,Erken Ergenlik,Gecikmiş Ergenlik,Diyabet (Şeker Hastalığı),Hipoglisemi (Kan Şekeri Düşüklüğü),Şişmanlık (Obezite),Guatr ve Tiroid,Bezi Hastalıkları (Hipotiroidi-Hipertiroidi),Tiroid Kanseri ve nodülü,Penis Sorunları,Cinsel Gelişim Bozuklukları,Böbrek Üstü Bezi Hastalıkları,Adet Düzensizlikleri,Aşırı Tüylenme (Hirsutizm),Hipofiz Bezi Hastalıkları,D vitamini ile ilgili hastalıklar,Kalsiyum ve Fosfor Metabolizması ile ilgili bozukluklar,Raşitizm
  • Kemik Hastalıkları (Osteogenezis İmperfekta-cam kemik hastalığı),Su metabolizma bozuklukları,Turner Sendromu,Organ ve kemik iliği nakil, kanser tedavisi,sonrası ve talasemi hastalarında görülebilen endokrinolojik sorunların tanı, tedavi ve izlemleri ile ilgilenir.
  • Bilim Dalı Öğretim Üyeleri :
  • Prof.Dr. Mesut PARLAK(Bilim Dalı Başkanı)
  • Doç.Dr. Hale ÜNVER TUHAN

    • Çocuk hematoloji onkoloji kliniğimizde bulunan kök hücre nakil ünitesinde 1998 yılından bu yana 1000’e yakın hastaya kemik nakli yapılmıştır. Ülkenin ilk akraba dışı nakil akreditasyonu alan merkezidir. Akraba içi, akraba dışı, haploidentik, kordon kanı kök hücre nakilleri yurtiçi veya yurt dışı hastalara uygulanmaktadır. Talasemi merkezi ve hemofili tedavi merkezi özelliğine sahip ünitemizde küresel düzeyde faz 2, faz 3 ve faz 4 klinik çalışmaları devam etmektedir. Solid tümörlü olgulara modern kemoterapi ve otolog kök hücre nakli tedavileri yapılmaktadır.
    • Bilim Dalı Öğretim Üyeleri :

Eklenme tarihi :11.02.2024 13:38:35
Son güncelleme : 23.07.2024 14:31:37