Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı (Nöroşirurji) Çalışma Alanlarımız

Kliniğimiz haftalık 10 ameliyat odası, 2 operasyon mikroskobu, nöroendoskop cihazı, intraopratif nöronavigasyon ve nöromonitör, intraoperatif ultrasonografi, skopi cihazları ve 40 yataklı servise sahiptir. Yılda ortalama 2000-2200 arası operasyon yapılmaktadır.
Bu operasyonlardan bazıları:
Nöroonkoloji;
Beyin tümörleri, omurga-omurilik tümörleri, periferik sinir tümörleri, çocukluk çağı sinir sistemi tümörleri, hipofiz bezi tümörleri, retroorbital bölge göz tümörleri, beyin sapı ve serebellum (beyincik) tümörleri cerrahisi.
Nörovasküler;
Anevrizma, arteriovenöz malformasyon (AVM) ameliyatları, inme sonrası cerrahi embolektomi ile tıkalı damarın açılması, karotis endarterektomi( şah damarı tıkanıkları),İntraserebral By-pass cerrahisi, Moya-Moya hastalığı tedavisi.
Pediatrik Nöroşirurji;
Hidrosefali, meningosel, myelomeningosel, spina bifida ve gergin omurilik sendromu, araknoid kist, pediatrik beyin ve omurilik tümörleri ve vasküler bozkulukları, endoskopik 3th ventrikülostomi, kraniosinostoz (kafatası şekil bozuklukları) tedavileri.
Spinal (omurga ve omurilik) cerrahi;
Skolyoz, pediatrik, infantil, de novo ve idiopatik skolyoz (omurga eğriliği), disk hernisi (bel ve boyun fıtığı), spinal stenoz (omurilik kanal darlığı), Spondilolisthezis (bel kayması), omurga kırıkları, omurga ve omurilik tümörleri tedavisi.
Travma;
Kafatası ve beyin yaralanmaları, omurga kırıkları, periferik sinir yaralanmaları, yabancı cisim maruziyeti, dekompresyon ve kranioplasti operasyonları
Fonksiyonel, ağrı ve epilepsi cerrahisi;
Vagal sinir stimülatörü (VNS), meziyal temporal skleroz (MTS), korpus kallozotomi ameliyatları, dorsal kord stimülatörü (DCS), derin beyin stimülatörü (DBS), trigeminal nevralji, baklofen pompası uygulama operasyonlarıdır.

Eklenme tarihi :19.02.2024 17:20:27
Son güncelleme : 30.05.2024 10:30:31